Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noul spațiu al galeriei bucureștene Gaep, inaugurat cu o expoziție Cătălin Pîslaru
gaep catalin pislaru nymphaea elegy in the secret garden 2 2023

Noul spațiu al galeriei bucureștene Gaep, inaugurat cu o expoziție Cătălin Pîslaru

Noul spațiu al galeriei bucureștene Gaep va fi inaugurat pe 20 octombrie cu o expoziție a lui Cătălin Pîslaru, artistul adăuugat cel mai recent în portofoliu.

Galeria se va afla pe strada Giuseppe Garibaldi 8 din Capitală. Situat lângă Parcul Cinema Floreasca, spațiul a fost regândit din punct de vedere arhitectural ca spațiu de galerie, în urma unei renovări complete.

Expoziția lui Cătălin Pîslaru, intitulată „All work and no play makes Jack a dull boy”, va dezvălui noi lucrări ale artistului, cunoscut pentru abordarea sa minimalistă, dar plină de culoare. Lucrările lui sunt rezultatul unui proces care îmbină schițe digitale, desen și tehnici clasice de pictură.

Un spațiu mai aproape de colecționari

Spațiul deschis de 300 de metri pătrați, cu o înălțime de 5 metri, oferă loc pentru lucrări de dimensiuni mai mari, precum și configurații variate pentru instalații. Pe lângă spațiul expozițional, acesta cuprinde o zonă dedicată evenimentelor precum seminarii și ateliere de artă, cu scopul de a îmbogăți experiența privirii și a învățării.

Andrei Breahnă, co-fondator Gaep, a transmis: „După 9 ani petrecuți într-o casă de secol XIX, ne entuziasmează să facem o schimbare și să ne mutăm într-un spațiu cu design modern, în partea de nord a orașului. Noul sediu ne va oferi mai multă vizibilitate, iar artiștii pe care-i reprezentăm și care au expus deja de mai multe ori la Gaep vor avea ocazia să lucreze cu un spațiu fundamental diferit și să-și gândească altfel expozițiile”

„Partea de nord a Bucureștiului este casa unor colecționari și sponsori ambițioși care reprezintă publicul ideal pentru programul nostru. Așteptăm cu nerăbdare să îi primim în galeria noastră și să le oferim artiștilor noștri șansa de a lucra cu un alt tip de spațiu expozițional”, a mai spus Breahnă.

Foto: Cătălin Pîslaru, „Nymphaea Elegy in the Secret Garden 2”, 2023, Gaep