Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nouă fațadă a Muzeului de Artă Brașov, inaugurată prin două evenimente
muzeul de arta brasov

Nouă fațadă a Muzeului de Artă Brașov, inaugurată prin două evenimente

„Arta nu trebuie” și „Re:Imagine Brașov” sunt evenimentele organizate la Muzeul de Artă Brașov pentru a marca încheierea lucrărilor de restaurare a fațadei sale, pornite în vara anului 2022.

Intervenția „Arta nu trebuie”, semnată de George Roșu, va fi integrată pe 12 iulie pe noua fațadă a muzeului, luând forma unor panouri cu lucrări ale artistului pe tema necesității artei și a rolurilor pe care aceasta le poate îndeplini în societate. Ea reunește, așa cum declară artistul, „câteva definiții ale artei care, evident, nu sunt negociabile”.

George Roșu, născut la Brașov și stabilit la Cluj-Napoca, utilizează cuvântul ca material şi conturul ca suport al acestuia. Consideră că umorul face parte din istoria artei şi îl foloseşte în lucrările lui, fie ele desene sau fragmente video. Este co-fondator al spaţilor de artă RAFT (Brașov, Cluj, Timișoara), al spațiului Artă.nonstop. Sibiu și al insert-ului cultural Crai Nou Suceava.

A patra ediție „Re:Imagine Brașov”

Proiectul „Re:Imagine Brașov”, ajuns la a patra ediție, va avea loc pe 14 iulie, între orele 17:00 și 20:00. Creat în jurul patrimoniului construit al orașului, publicul e invitat să redescopere și reimagineze spațiul urban prin intermediul artei.

Vor realizate noi lucrări de artă, la muzeu, în prezența publicului, artiștii George Roșu, Andreea Lozioara Zamfir, Sebastian Beianu, Magdalena Stăvilă și Anita Frâncu.

Muzeul va deveni pentru ei atelier de creație, iar publicul va avea posibilitatea să observe procesul prin care este realizată o operă de artă. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21, iar intrarea va fi liberă.

În cadrul acestui proiect, Muzeul de Artă Brașov îi provoacă pe artiștii contemporani brașoveni să creeze noi opere inspirate din clădiri emblematice ale orașului. Lucrările realizate pe parcursul celor patru evenimente „Re:Imagine Brașov” vor fi expuse la Muzeul de Artă Brașov cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, în luna septembrie.

Lucrările de restaurare a fațadei Muzeului de Artă Brașov au fost realizate de Biserica Evanghelică C.A din Romania – Parohia Brașov, proprietarul clădirii, și co-finanțate de municipiul Brașov.