Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nouă opere de Picasso cedate Franței de Maya, fiica marelui artist

Nouă opere de Picasso cedate Franței de Maya, fiica marelui artist

Nouă opere de Picasso au fost cedate Franței de fiica artistului, Maya, și vor intra în 2022 în colecțiile naționale la Muzeului „Picasso”, a anunțat, luni, ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot.

Această „donație”, care este formată din șase picturi, două sculpturi și un carnet de desene care au aparținut gigantului picturii, i-a permis Mayei Ruiz-Picasso să-și achite impozitul pe moștenire în natură.

Aceste opere vor fi prezentate în integralitate publicului începând din aprilie 2022.

La conferința de presă de luni, la Muzeul Picasso de la Paris, o singură operă a fost prezentată jurnaliștilor: un tablou din perioada cubistă din 1938 intitulat „L’enfant à la sucette assis sous une chaise”.

Potrivit lui Olivier Widmaier Picasso, nepotul lui Picasso, prezent la conferință alături de sora sa Diana, acest tablou o reprezintă pe mama sa, Maya.

Cel mai vechi tablou din această colecție datează din 1895. Este vorba despre portretul tatălui lui Picasso, „Don José Ruiz”.

Valoarea totală a colecției nu a fost precizată, fiind păstrat secretul fiscal.

Foto credit: Musée Picasso Paris