Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O cameră de reflecție, nouă instalație marca David Lynch
david lynch, a thinking room

O cameră de reflecție, nouă instalație marca David Lynch

Cineastul și pictorul american David Lynch, cunoscut pentru producții ca „Blue Velvet”, „Mulholland Drive” și „Twin Peaks”, a prezentat o nouă instalație la Salone del Mobile de la Milano.

Intitulată „A Thinking Room”, instalația este formată din două oglinzi puse față-n față și este împodobită cu nuanțe strălucitoare de roșu, negru, albastru și auriu. Ea este completată cu mobilă creată de cineast.

„Gândiți-vă la ea ca la un portal din târg către o dimensiune transcendentală, a spus Lynch.

Simbolurile sunt ascunse peste tot, iar spațiul este plin de motive – de la ceasuri la oglinzi. În centrul încăperii se află un scaun uriaș din lemn, prevăzut cu hârtie și creioane colorate, pe care vizitatorii se pot așeza și desena.

David Lynch, reprezentat de galeria Pace, a expus în urmă cu mai bine de un an la New York, o serie de noi picturi și sculpturi. Înainte de a lansa primul lungmetraj „Eraserhead” (1977) , David Lynch a urmat cursurile Pennsylvania Academy of Fine Art, în anii ’60, și a produs instalații și picturi, deseori inspirate de Francis Bacon.