Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O expoziţie video dedicată personalităţilor rome va putea fi admirată o lună la metroul bucureştean

O expoziţie video dedicată personalităţilor rome va putea fi admirată o lună la metroul bucureştean

O expoziţie care cuprinde scurte filme despre viaţa unor personalităţi rome va fi inaugurată pe 12 aprilie şi va rula timp de o lună la metroul bucureştean, informează organizatorii.

Proiectul cultural este realizat de Centrul Național de Cultură a Romilor (CNCR) – Romano Kher, în parteneriat cu Art Safari și Metrorex.

Expoziția este organizată pentru a marca Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită pe 8 aprilie.

Evenimentul de inaugurare va avea loc  în prezența lui Mihai Neacșu – directorul CNCR, a lui Dragoș Rusu – coordonator CNCR, a Ioanei Ciocan – general manager Art Safari și a unui reprezentant Metrorex, la stația de metrou Unirii 1.

Astfel, pe ecranele din staţiile de metrou vor rula scurte video-uri cu pastile informaționale care omagiază 11 personalități rome și creația lor.

Acestea vor fi văzute pe toate magistralele, cu scopul de a crește atât gradul de acces și participarea etnicilor romi și neromi la viața culturală, cât și promovarea în societatea românească a culturii romilor. Printre cele 11 personalități rome a căror carieră este astfel celebrată se numără Charlie Chaplin, Johnny Răducanu şi Ion Voicu, mai arată reprezentanţii organizatorilor.

Credit foto: Metrorex