Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O instalaţie artistică semnată de Bob Dylan, prezentată pe o podgorie din Franţa
Bob Dylan

O instalaţie artistică semnată de Bob Dylan, prezentată pe o podgorie din Franţa

O operă de mari dimensiuni creată de Bob Dylan a fost instalată pe podgoria Chateau La Coste din Provence, informează Agence France-Presse.

Lucrarea „Rail Car” este un vagon de tren cu motive în fier forjat.

Aceasta este inclusă în traseul consacrat de proprietarii castelului, care aduce un omagiu artelor plastice şi arhitecturii şi care include lucrări semnate de Tracey Emin, Frank Gehry, Richard Rogers sau, un alt muzician, Michael Stipe – solistul REM.

Bob Dylan are şi o expoziţie în centrul din castel dedicat artelor. În total, el prezintă 24 de lucrări, reunite sub titulatura „Drawn Black”. Ele se alătură unor picturi de Claude Monet, Henri Matisse, Marc Chagall, artişti care l-au inspirat.

Artistul octogenar a vândut peste 125 de milioane de albume în cariera sa de peste şase decenii. Creator al unui univers poetic unic, el a primit Premiul Nobel pentru Literatură în 2016.