Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O lucrare timpurie rară semnată David Hockney ce valorează peste 35.000 de dolari, prezentată în cadrul unei emisiuni BBC
david hockney1

O lucrare timpurie rară semnată David Hockney ce valorează peste 35.000 de dolari, prezentată în cadrul unei emisiuni BBC

Un pastel cu câmpii verzi despărțite de o potecă și o linie subțire de copaci marginind orizontul, pictat în tuşe groase, vizibile și o semnătură nefinisată în colț, aşa arată un tablou prezentat de proprietar la BBC Antiques Roadshow, sperând că gazda emisiunii să descopere o valoare ascunsă.

El și mulțimea de privitori curioși au fost uimiți să audă că este un David Hockney necunoscut anterior, cel mai apreciat pictor în viaţă al Marii Britanii și cu o valoare de peste 30.000 de lire sterline (36.000 de dolari).

În clipul difuzat de BBC, expertul în artă al programului, Rupert Maas, a numit-o o „poveste extraordinară”.

Proprietarul tabloului, care nu a fost identificat de BBC, a spus că bunicul său l-a întâlnit pe un tânăr Hockney în timp ce lucra la o gară din satul englez Trimley St Marty în 1957.

Hockney, acum în vârstă de 85 de ani, este unul dintre cei mai populari și ușor de recunoscut pictori ai generației sale. Cele mai cunoscute lucrări ale sale sunt despre oameni și locuri încărcate de memorie și redate în culori intense. Pentru un pictor britanic, el a realizat unele dintre cele mai emblematice reprezentări ale Californiei de Sud din secolul al XX-lea, cum ar fi celebrul „Peter Getting Out of Nick’s Pool” (1966) și „A Bigger Splash” (1967). Lucrările din seria „California Dreaming” ajung cu ușurință să fie vândute în licitații cu milioane de dolari; „A Neat Lawn”, din 1967, s-a vândut la Phillip’s cu 11.000.000 de dolari în 2021.

„Nu este deloc ceea ce sunt obișnuit să văd la David Hockney”, a spus Maas pentru BBC, descriind pictura pastorală ca fiind „foarte aspră și cu o semnătură nefinisată”.