Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O pictură de Francis Bacon, evaluată la 20 de milioane de lire, este măr al discordiei în Marea Britanie
Francis Bacon, Figure No 1

O pictură de Francis Bacon, evaluată la 20 de milioane de lire, este măr al discordiei în Marea Britanie

O pictură de Francis Bacon, care este evaluată la 20 de milioane de lire sterline, a devenit un adevărat „măr al discordiei” în Marea Britanie, după ce un politician s-a plâns că opera este păstrată în depozit, în loc să fie expusă, informează Art News.

Respectiva pictură, „Lying Figure No. 1″, realizată în 1959, a fost expusă în Muzeul din Leicester până recent, când reprezentanţii locali au invocat lipsa de spaţiu şi au trimis lucrarea în depozit.

Un nud blurat

Pictura în ulei ilustrează o persoană goală, prăvălită peste o canapea verde. Lucrarea a fost cumpărată de municipalitate în 1960, cu ajutorul financiar al unui grant asigurat de Museums and Galleries Commission şi Victoria & Albert Museum.

Francis Bacon a devenit, postum, o vedetă a licitaţiilor. Cel mai recent lot prezentat public, un portret al lui Lucian Freud, a înregistrat un preţ de adjudecare de 43 de milioane de lire sterline.

Credit foto: Leicester Museums and Galleries/ The Estate of Francis Bacon