Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O pictură în ulei dată dispărută în anii ’30, găsită pe eBay
rock hall, derian house, curatorial

O pictură în ulei dată dispărută în anii ’30, găsită pe eBay

O pictură în ulei de Ernest Holden care era dată dispărută încă din anii ’30 a fost înapoiată după ce a fost găsită pe eBay, unde era scoasă la vânzare.

Lucrarea este o descriere a Rock Hall din Farnworth, Bolton, clădire listată element de patrimoniu care a aparținut cândva unor fabricanți de hârtie.

Ea a fost descoperită după ce fusese scoasă la vânzare în scop caritabil de activiști care luptă să salveze clădirea abandonată. Organizația Derian House a spus că este un mister modul în care lucrarea a ajuns în posesia sa, relatează BBC. Tabloul a fost donat anonim unuia dintre magazinele sale caritabile, printre alte obiecte.

Clădirea este goală din 2014 și așteaptă rezultatul unei finanțări de 4 milioane de lire sterline prin care ar trebui să revină la vechea glorie.

Când activiștii au remarcat lucrarea pe site, au contactat organizația pentru a o cumpăra. Însă echipa Derian House le-a făcut-o cadou, spunând că se bucură că ea va fi așezată unde îi este locul, în impozanta clădire.

Intenția este ca Rock Hall să poată fi folosită de comunitatea locală.

Credit foto: Derian House