Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O pictură olandeză veche de 400 de ani, descoperită într-un depozit din Australia
natura moarta, heda

O pictură olandeză veche de 400 de ani, descoperită într-un depozit din Australia

O operă de artă olandeză veche de 400 de ani, care în opinia experților ar putea valora milioane de dolari, a fost descoperită într-un depozit din Australia.

Intitulată „Natură moartă”, lucrarea se afla de mulți ani în ceea ce acum este muzeul Woodford Academy în Blue Mountains din statul New South Wales.

Valoroasa pictură de secol XVII a fost descoperită într-o colecție de 60.000 de piese după ce clădirea și ce cuprindea ea au fost donate National Trust of Australia.

„Este un moment neobișnuit și foarte emoționant”, a transmis într-un comunicat de presă Julian Bickersteth, coordonator al proiectului și CEO al International Conservation Services, firma care se ocupă de restaurare.

Lucrarea a fost atribuită lui Gerrit Willemsz. Heda, care a fost fiu al pictorului olandez Willem Claesz. Heda, cunoscut drept unul dintre marii maeștri ai Epocii de Aur olandeze. Experții încă investighează originea tabloului.

Potrivit comunicatului de presă, semnătura lui Gerrit Willemsz. Heda este foarte asemănătoare tatălui lui încât picturile i-au fost atribuite până în 1945. Este luat în calcul și faptul că pictura ar putea fi o colaborare între tată și fiu.

Operele lui Willem Claesz. Heda valorează de regulă în jur de 3 milioane de dolari americani.

Pictura recent descoperită va fi expusă pe 14 mai, ca parte a Festivalului Patrimoniului Australian 2022 la Woodford Academy.

Credit foto: National Trust of Australia