Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O tânără britanică şi-a vândut tablourile realizate în timpul carantinei pentru mai multe mii de lire

O tânără britanică şi-a vândut tablourile realizate în timpul carantinei pentru mai multe mii de lire

Makenzy Beard, o adolescentă de 14 ani din Swansea, Marea Britanie, şi-a vândut picturile pentru mii de lire, informează BBC.

Ea a început să picteze recent, în timpul carantinei, iar lucrările sale au fost expuse la o galerie din Cardiff. Portretul vecinului ei, John Tucker, un fermier, a devenit viral după ce a fost publicat pe o platformă de socializare.

Pasionaţi de artă din Orientul Mijlociu, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie s-au arătat interesaţi de picturile ei. Potrivit celor de la Blackwater Gallery din Cardiff, deja trei lucrări ale tinerei au fost vândute, una pentru 10.000 de lire sterline.

Directorul Blackwater Gallery, Kimberley Lewis, a spus: “Cred că oricine poate fi un bun portretist, dar ai nevoie de mult mai mult pentru a arăta sufletul cuiva pe pânză şi cred că, la vârsta ei atât de  fragedă, Makenzy se descurcă minunat”.

Credit foto: BBC