Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictura de Brueghel cel Tânăr descoperită recent într-o casă din Franța, vândută la licitație
pieter brueghel cel tânăr, avocatul satului

Pictura de Brueghel cel Tânăr descoperită recent într-o casă din Franța, vândută la licitație

Pictura de Pieter Brueghel cel Tânăr veche de 500 de ani descoperită recent într-o casă din Franța a fost vândută la o licitație Daguerre, în Paris, pentru suma de 780.000 de euro, potrivit Associated Press.

Una dintre cele mai mari lucrări cunoscute ale pictorului flamand Pieter Brueghel cel Tânăr, a cărei descoperire în spatele ușii sufrageriei unei case din nordul Franței a uimit lumea artei, este considerată de experți ca fiind „excepțională”.

Proprietarii ei au crezut mereu că lucrarea este un fals. Ea a fost descoperită din întâmplare la finalul anului trecut, când un expert care făcea o evaluare a observat ceva deosebit în spatele unei uși din casa întunecată.

Pânza, care înfățișează o scenă aglomerată în care țărani stau la coadă pentru serviciile unui avocat, e intitulată „Avocatul satului”.

Pictura a fost autentificată la firma Cabinet Turquin din Paris, care a trimis lucrarea în Germania pentru a fi studiată. Klaus Ertz, specialist în maeștrii vechi flamanzi, a confirmat atribuirea în luna decembrie 2022.

Experții în artă interpretează tabloul ca pe o satiră la adresa Țărilor de Jos și sunt de asemenea impresionați de dimensiunile sale neobișnuite: 111,76 cm înălțime și 183,89 cm lățime. El este datat 1615 – 1617.