Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Pictură de Brueghel cel Tânăr cu dimensiuni neobișnuite, licitată în Franța după recenta redescoperire
pieter brueghel cel tânăr, avocatul satului

Pictură de Brueghel cel Tânăr cu dimensiuni neobișnuite, licitată în Franța după recenta redescoperire

Un tablou al artistului flamand din secolul al XVII-lea Pieter Brueghel cel Tânăr va fi scos la licitație luna viitoare în Franța, după ce a fost redescoperit recent.

Pânza, care înfățișează o scenă aglomerată în care țărani stau la coadă pentru serviciile unui avocat, datează din perioada 1615 – 1617. Ea a fost descoperită în octombrie anul trecut de o familie franceză care efectua inventarierea proprietății sale.

Proprietarii nu știau că tabloul era al celebrului artist flamand, deși a existat în familie timp de un secol, scrie artnews.com. Identitatea proprietarului și locul unde se află tabloul nu au fost dezvăluite.

Lucrarea, evaluată la 800.000 de euro

Lucrarea, intitulată „Avocatul satului”,  va fi vândută în cadrul unei licitații dedicată vechilor maeștri, pe 28 martie, la sediul casei de licitații pariziene Hôtel Drouot, unde se așteaptă să fie adjudecată contra unei sume cuprinse între 600.000 și 800.000 de euro. Această sumă este totuși departe de recordul actual al lui Brueghel cel Tânăr la licitație, de 10 milioane de euro, stabilit în 2011 la Christie’s.

Pictura a fost autentificată la firma Cabinet Turquin din Paris, care a trimis lucrarea în Germania pentru a fi studiată. Klaus Ertz, specialist în maeștrii vechi flamanzi, a confirmat atribuirea în luna decembrie.

Experții în artă interpretează tabloul ca pe o satiră la adresa Țărilor de Jos și sunt de asemenea impresionați de dimensiunile sale neobișnuite: 111,76 cm înălțime și 183,89 cm lățime.