Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Pictura “Man of Sorrows”, de Sandro Botticelli – adjudecată în licitaţie la peste 45 de milioane de dolari

Pictura “Man of Sorrows”, de Sandro Botticelli – adjudecată în licitaţie la peste 45 de milioane de dolari

Lucrarea are o istorie complicată şi mult timp, până în 2009, a fost atribuită unui asistent al lui Botticelli, arată Artnet.com. Preţul de adjudecare înregistrat joi, de 45.419.700 de dolari, o face a doua cea mai scumpă operă a artistului.

De altfel, în timpul evaluării tehnice, a fost descoperită, sub pictura iniţală, o altă operă creată de maestru.

Cel mai mare preţ plătit în licitaţie pentru un tablou semnat de Botticelli a fost de 92,2 milioane de dolari, pentru “Portrait of a Young Man Holding a Roundel”, anul trecut.

“Man of Sorrows” este un portret al lui Hristos cu o coroană de spini. Spre finalul secolului XV, specialiştii spun că Botticelli, aflat la finalul vieţii, a devenit mai credincios şi astfel a început să creeze portrete din această zonă.

Lucrarea a fost prezentată, înainte de licitaţia Sotheby’s, la Hong Kong,  Los Angeles, Londra şi Dubai.

Citiţi şi: https://curatorial.ro/arta/un-desen-al-fecioarei-cu-pruncul-descoperit-sub-pictura-man-of-sorrows-de-sandro-botticelli/

Credit foto: Sotheby’s