Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi de John Constable şi Pieter Brueghel cel Tânăr – în licitaţie la Christie’s pe 7 decembrie
masacrul inocentilor

Picturi de John Constable şi Pieter Brueghel cel Tânăr – în licitaţie la Christie’s pe 7 decembrie

Lucrări de John Constable şi Pieter Brueghel cel Tânăr vor fi licitate de Casa Christie’s pe 7 decembrie, în cadrul unui eveniment dedicat vechilor maeştri.

Selecţia cuprinde şase secole de artă europeană, iar vedeta licitaţiei este o pictură în ulei semnată de John Constable, “Salisbury Cathedral from the Bishop’s Grounds”, care are un preţ de pornire între 2 şi 3 milioane de lire sterline. În catalog se regăseşte şi “Masacrul inocenţilor”, de Pieter Brueghel cel Tânăr, cu un preţ între 1 şi 1,5 milioane de lire.

Potrivit Christie’s, în selecţie este inclusă şi o operă timpurie a lui El Greco, cuprinsă într-o colecţie restituită moştenitorilor Julius & Camilla Priester. Este vorba de un portret creat de artist, unul din puţinele de acest gen care sunt în posesia unor persoane private. Vânzarea începe de la 1,2 milioane de lire sterline. Un alt lot de excepţie este “Dream of Saint Joseph”, semnat de unul dintre cei mai talentaţi discipoli ai lui Caravaggio, Valentin de Boulogne.

La capitolul sculptură, este înclusă o reprezentare în bronz a lui Hercule copil cu un şarpe.

Credit foto: “Masacrul inocenţilor”, Pieter Brueghel cel Tânăr, Christie’s