Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi emblematice de Cézanne şi Renoir, la Palazzo Reale din Milano
auguste renoir femme nue dans un paysage, grand palais

Picturi emblematice de Cézanne şi Renoir, la Palazzo Reale din Milano

Expoziția „Cézanne/Renoir”, care prezintă capodopere ale lui Paul Cézanne și Pierre-Auguste Renoir, doi maeștri ai impresionismului, provenind de la Musée d’Orsay și de la Musée de l’Orangerie din Paris, la Palazzo Reale din Milano, va fi deschisă între 19 martie și 30 iunie.

trois baigneuses

„Trois baigneuses”, Paul Cézanne, Grand Palais

În prestigioasele săli de expoziție de la Palazzo Reale, cincizeci și două de capodopere din colecțiile Muzeului d’Orsay și ale Muzeului de l’Orangerie din Paris reconstituie viața și opera lui Cézanne și Renoir, care au contribuit în mod decisiv la nașterea impresionismului, acum 150 de ani, eveniment marcat la 15 aprilie.

Este o călătorie prin cele mai emblematice picturi ale lor, de la portrete la peisaje, naturi moarte și scăldătoare.

auguste renoir, bouquet de tulipes

„Bouquet de tulipes”, Pierre-Auguste Renoir, Grand Palais

Expoziția este completată de o secțiune care documentează impactul și influența decisivă pe care cei doi le-au avut asupra următoarei generații de artiști, prin compararea a două lucrări ale lui Cézanne și Renoir cu două picturi ale lui Pablo Picasso.

Expoziția este curatoriată de Cécile Girardeau, conservator al Museé d’Orsay, și Stefano Zuffi, istoric de artă.

Foto credit: Femme nue dans un paysage, Auguste Renoir, Grand Palais