Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Portrete realizate de sculptorii Elena Ilash și Caius Rotaru, expuse la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu
out of our heads, expozitie, sibiu

Portrete realizate de sculptorii Elena Ilash și Caius Rotaru, expuse la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu

Lucrări ale sculptorilor Elena Ilash și Caius Rotaru vor fi expuse sub titlul „Out of Our Head” la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu în perioada 3 februarie – 26 martie, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Vernisajul expoziției curatoriate de Ana Negoiță este programat pentru 3 februarie, la ora 17:00.

Elena Ilash propune o expoziție de sculptură, gândită și realizată împreună cu regretatul sculptor Caius Rotaru. Vorbind despre proiect, ea explică: „Ne-a unit, pe lângă prietenie, nevoia experimentării figurativului, a imaginii artistice care își găsește ușor explicația și corespondentul în lumea înconjurătoare. Pentru asta am ales forța de expresie a portretului, mai precis, emoția pe care ne-o induce frumusețea idealizată sau devoalată a unei «galerii» de portrete exclusiv feminine”.

Atât soluțiile plastice, materialele, tehnica (mixed media – sticlă, rășină, bronz pictat), cât și modul în care aceste portrete au fost gândite extrag lucrările din zona de confort a „portretului clasic”, se arată în prezentarea expoziției. Integrând în procesul plastic elemente baroce, uneori grotești, deformări, tehnici de deconstrucție vizuală contemporane, chipurile-personaj descriu o lume eclectică: tipologic, temporar și stilistic.