Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Premieră – Laboratorul de restaurare de la Muzeul de Artă Timișoara, deschis publicului/ FOTO
laborator de restaurare ii

Premieră – Laboratorul de restaurare de la Muzeul de Artă Timișoara, deschis publicului/ FOTO

La Muzeul Național de Artă Timișoara, vizitatorii pot vedea singurul Laborator de Restaurare din Europa Centrală inclus în circuitul de vizitare al muzeului.

La etajul al doilea al MNArT, publicul poate face o incursiune în „bucătăria” specialiștilor restauratori, a celor care salvează arta.

laboratorul de restaurare mnart

Foto credit: curatorial.ro

Depozitul, vizitabil printr-o vitrină

„Laboratorul face parte dintr-o triadă de experiențe pe care muzeul le deschide. E vorba de o premieră în România și probabil și în Europa Centrală. Din câte știu nu mai există un laborator de restaurare vizitabil în altă parte în Europa Centrală. Este o fereastră spre culisele muzeului, cum este, de asemenea, la etajul I, galeria de artă modernă românească și arta bănățeană. Conține, de asemenea, o fereastră spre depozit, depozitul vizitabil printr-o vitrină în care se va amenaja un laborator de digitalizare în care publicul va putea avea o experiență digitală a ceea ce înseamnă fondul Muzeului de Artă care este imens, aproape deloc cunoscut publicului, având un potențial de a fi valorificat și cunoscut de cât mai multă lume”, a declarat Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Artă Timișoara.

laborator de restaurare iii

Pe lângă expoziția permanetă a MNArT, vizitatorii pot admira două expoziții temporare, Victor Brauner și Paul Neagu.

Retrospectiva Victor Brauner, „Invenții și magie”, curatoriată de Camille Morando, organizată cu participarea Centre Pompidou, Art Encounters Foundation și a Institutului Francez din România, a fost vernisată pe 16 februarie, la Muzeul Național de Artă Timișoara.