Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prezență impresionantă la Noaptea Muzeelor 2022
noaptea muzeelor 14 mai 2022

Prezență impresionantă la Noaptea Muzeelor 2022

Seria de evenimente Noaptea Muzeelor a animat 260 de spații și medii muzeale și culturale din toată țara și a înregistrat aproximativ 40.000 de vizitatori la nivel național, potrivit organizatorilor, Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Cea de a 18-a ediție a Nopții Muzeelor a fost prezentă în 260 de muzee și spații culturale din peste 90 de localități (orașe, comune, sate), care au acoperit geografic 39 de județe.

În București, Noaptea Muzeelor a înregistrat un record absolut de 64 de obiective culturale, fiind pentru prima oară în istoria organizării evenimentului când mai mult de 80% dintre punctele de interes din circuitul orașului erau pline de oameni care așteptau să intre pentru a se bucura de programul oferit.

După centralizarea datelor furnizate de reprezentanții a 131 din cele 260 de obiective branșate la circuitul național, cifra de prezență a fost de 338.484 de vizitatori la nivelul întregii țări, dintre care 89.033 de vizitatori numai în București, unde au fost colectate date de la 38 din cele 64 spații activate de Noaptea Muzeelor.

Biletele în regim de gratuitate, epuizate în maxim 3 ore

A fost pentru prima oară când biletele emise în regim de gratuitate au fost epuizate în 2 – 3 ore în multe situații din țară, iar acest lucru a îngreunat sistemul de numărare și de înregistrare a vizitatorilor, motiv pentru care suntem convinși că ratele de vizitare au fost mai mari decât cele raportate de multe muzee, explică RNMR.

Ediția a 18-a a Nopții Muzeelor este prima finanțată exclusiv de Rețeaua Națională a Muzeelor din România. Marca nu a dispus vreodată de sprijinul statului român.