Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Prima expoziție personală a artistului zimbabwean Terrence Musekiwa la București
sculptura terrence musekiwa, galeria catinca tabacaru

Prima expoziție personală a artistului zimbabwean Terrence Musekiwa la București

Galeria Catinca Tăbăcaru găzduiește în perioada 26 ianuarie – 26 martie expoziția „Pesvedzero Isingazivikanwe / Influența Necunoscutului” a artistului zimbabwean Terrence Musekiwa.

Aceasta este a treia expoziție personală a lui Terrence Musekiwa în cadrul galeriei și prima la București. Vernisajul este programat pe 26 ianuarie, la ora 19:00.

Abordarea tradițională a lui Musekiwa cu privire la truditul pietrei își are originile în ascendența sa Chikaranga, transmisă pe linia tatălui, Kennedy Musekiwa, și evoluată de-a lungul vieții sale. Introducând metode contemporane de sculptură și asamblaj, selecția sa de materiale – obiecte cotidiene și artefacte istorice – urmează un fir narativ. Musekiwa apelează adesea la sincretism și forme de codificare pentru a vorbi despre relația complexă dintre ecologie, istorie și contexte socio-politice actuale.

11 sculpturi noi și maximalismul african

În spațiul galeriei din București, Terrence Musekiwa montează 11 sculpturi noi al căror amestec de materiale deschide o fereastră către spațiul conceptual al maximalismului african. Multe dintre acestea depășind înălțimea staturii umane, sculpturile sunt impregnate de convingerea artistului asupra existenței unei conexiuni tactile între lumea celor vii și tărâmurile ancestrale.

Practica lui Terrence Musekiwa se situează la intersecția influențelor interioare și exterioare care ne construiesc adevărul și ne modelează caracterele.

Catinca Tabacaru Gallery a fost deschisă în 2014 la New York. În 2017, a fost inaugurat spațiul din Harare, iar în 2020, cel din București.