Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Primăria Capitalei este deschisă la Noaptea Muzeelor: Şase expoziţii, patru instalaţii, proiecţie de filme istorice
primaria deschisa

Primăria Capitalei este deschisă la Noaptea Muzeelor: Şase expoziţii, patru instalaţii, proiecţie de filme istorice

Primăria Capitalei va fi deschisă pentru public, în noaptea de 14 mai, cu o serie de evenimente în cadrul cărora vizitatorii vor putea redescoperi istoria și arhitectura palatului care găzduiește Primăria, dar și povești despre orașul trecut și prezent prin expoziţii, proiecţie de film şi instalaţie video despre București.

După ce, anul trecut, Primăria a fost deschisă pentru prima dată publicului larg cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor și a fost vizitată de mii de oameni, Primăria Municipiului București reintră anul acesta în programul evenimentului care are loc pe 14 mai, în intervalul orar 18,00-24,00, cu o serie de expoziții, instalații și o proiecție de filme, care marchează, prin evenimente tematice, momente remarcabile și istorice ale Capitalei.

Primăria Capitalei găzduieşte şase expoziţii

Acestea sunt  „112 Patrimoniu” – harta sesizărilor pe patrimoniu București, „Virtuțile Restituției – Principii de Recuperare în zone de Patrimoniu Agresate”, „Machetele PUZ-urilor Buzești și Verona”, „Elev în Epoca de Aur”, „După 20 de ani” şi „Forturile Capitalei, de la ruină la resursă”.

Cele patru instalații prezentate sunt: „Glosar de termeni de arhitectură”, „Azi sunt primar”, „Uranus Conciliere” şi „Colecţia de imagini Mihai Oroveanu”.

De asemenea, va avea loc o proiecţie de filme istorice din arhiva Muzeului Municipiului Bucureşti.

Toate evenimentele prezente anul acesta la Primăria Capitalei aduc în discuție problema patrimoniului bucureștean și a modului în care acesta poate deveni o resursă viabilă și vitală a orașului. Publicul poate să descopere nu doar imagini ale vechiului București, ci chiar să propună idei pentru regenerarea urbană sau platforme prin care se pot implica activ în problemele comunității. Evenimentele vor avea loc atât în interiorul clădirii din Bulevardul Regina Elisabeta, precum și în curtea interioară a Primăriei.

Programul de vizitare este de la ora 18,00 până ora 24,00, ultima intrare fiind la ora 23,45. Accesul în clădire se va face în grupuri de câte 10 – 15 persoane, pe intrarea principală, iar vizitele vor fi ghidate, anunţă reprezentanţii primăriei.