Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Primul hub artistic din nordul Scoției, proiect în valoare de 6 milioane de lire sterline, inaugurat în Inverness
inverness ca

Primul hub artistic din nordul Scoției, proiect în valoare de 6 milioane de lire sterline, inaugurat în Inverness

Primul centru de creație artistică din nordul Scoției, proiect în valoare de 6 milioane de lire sterline, a fost inaugurat în orașul Inverness.

Inverness Creative Academy, hub aflat într-o fostă școală, oferă locuințe pentru artiști și spațiu de lucru pentru organizații și firme.

Proiectul a fost demarat în urmă cu patru ani, iar ultima fază a lui va fi finalizată luna aceasta și presupune amenajarea unui spațiu public în sala de festivități a școlii de epocă Victoriană.

inverness creative academy martin shields

Inverness Creative Academy. Credit: Martin Shields

Primul chiriaș al recentei renovate clădiri este organizația StrategyStory, dedicată sprijinirii întreprinderilor locale, naționale și internaționale cu dezvoltare strategică, fondată de Kate Hooper, fost producător BBC, și de profesorul Donald MacLean.

pc royalacademy from 1900 credit inverness royal academy archive

Inverness Royal Academy, 1900. Credit: Inverness Royal Academy Archive

Inverness Creative Academy ocupă o clădire monument și, potrivit dezvoltatorilor, poate găzdui până la 44 de artiști și 54 de ateliere pentru firme și organizații.

Proiectul a fost gestionat de Wasps, furnizor național de spații pentru creație, care va propune anual un program artistic, cu expoziții, promovare a artiștilor locali și invitați, evenimente, târguri și workshop-uri.

Credit foto: waspsstudios.org.uk