Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Prinţul Charles a comisionat şapte portrete de supravieţuitori ai Holocaustului, pentru ca acestea să fie  “lumină călăuzitoare” a noilor generaţii

Prinţul Charles a comisionat şapte portrete de supravieţuitori ai Holocaustului, pentru ca acestea să fie “lumină călăuzitoare” a noilor generaţii

Potretele realizate de Jenny Saville şi alţi şase artişti britanici vor fi prezentate la Palatul Buckingham luna aceasta, arată artnet.com.

Lui Jenny Saville i se alătură în proiect Clara Drummond, Stuart Pearson Wright, Paul Benney, Peter Kuhfeld, Massimiliano Pironti şi Ishbel Myerscough.

“Cum numărul supravieţuitorilor Holocaustului scade, în mod trist şi inevitabil, speranţa mea este ca această colecţie să fie o lumină călăuzitoare”, a afirmat Prinţul Charles pentru BBC. Totodată, a adăugat acesta, portretele trebuie să fie şi o amintire a “celor mai întunecate zile din istorie”.

Majoritatea supravieţuitorilor cărora li s-au creat portretele au peste 90 de ani. Şi-au petrecut ani din copilărie în lagăre de concentrare şi în prezent locuiesc în Marea Britanie.

Printre aceştia se numără Anita Lasker-Wallfisch, de 96 de ani, muzician, care a făcut parte dintr-o orchestră a prizonierilor de la Auschwitz. Potretul său este realizat de Peter Kuhfeld.

Paul Benney a realizat portretul Helenei Aronson, de 94 de ani, supravieţuitoare a ghetoului din Lodz, Polonia.

Portretele vor fi expuse la Palatul Buckingham, în Galeria Reginei, între 27 ianuarie şi 13 februarie şi la Palace of Holyroodhouse din Edinburgh, între 17 martie şi 6 iunie.

Operele sunt şi subiect de documentar, ce va fi difuzat pe BBC Two pe 27 ianuarie, ziua în care sunt comemorate victimele Holocaustului.