Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Programul InsideArt, la Scemtovici & Benowitz Gallery
bienala de arta de la venetia 2022

Programul InsideArt, la Scemtovici & Benowitz Gallery

Programul InsideArt debutează la Scemtovici & Benowitz Gallery din București, pe 10 februarie, cu tema de discuție „Bienala de Artă de la Veneția, a 59-a ediție – Artiști români în context internațional”.

Întâlnirea, la care participă artistul vizual Olimpiu Bandalac și Adela Mara, istoric de artă și director artistic al galeriei, va începe la ora 18:30.

Cea mai recentă ediție a Bienalei de Artă de la Veneţia a avut, în 2022, tema „The Milk of Dreams“, ales de curatoarea Cecilia Alemania. Privită cu ochii artistului, această ediție rămâne un punct de referință prin program și tematică, precum și prin selecția de artiști.

„Punctăm prezențe românești notabile la această bienală și discutăm despre felul în care este percepută arta contemporană din România pe plan internațional. Prezentăm imagini și scurte secvențe video înregistrate «la cald», comentăm cele scrise și vorbite despre subiect și așteptăm întrebări”, a transmis, într-un comunicat, Olimpiu Bandalac, cunoscut și pentru activitatea în filmul de animație.

Evenimentele InsideArt conectează publicul și artiștii prin întâlniri creative, dialoguri și dezbateri despre evenimente și tendințe de pe piața globală de artă.