Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Proiectul elvețian la Bienala de la Veneția 2024, o privire critică asupra limbajului figurativ al miturilor politice naționale
guerreiro do divino amor

Proiectul elvețian la Bienala de la Veneția 2024, o privire critică asupra limbajului figurativ al miturilor politice naționale

Guerreiro do Divino Amor, tânăr artist elvețiano-brazilian, a fost ales pentru a realiza Pavilionul Elveției la Bienala de Artă de la Veneția din 2024. Proiectul lui va reprezenta o privire critică asupra limbajului figurativ al miturilor politice naționale, a încărcăturii lor simbolice, a ierarhizării și utilizării lor, potrivit swissinfo.ch.

Pavilionul elvețian va fi situat în Giardini, una dintre cele două zone principale ale Bienalei de la Veneția. În Giardini se află multe dintre cele mai vizitate pavilioane naționale.

Artistul, care își folosește numele complet, va lucra la pavilion împreună cu curatorul Andrea Bellini, conducătorul Centre d’Art Contemporain și al Bienalei de l’Image en Mouvement din Geneva. La acest muzeu, Bellini a organizat anul trecut o expoziție cu lucrările lui Guerreiro do Divino Amor.

Super Superior Civilizations

Proiectul lui Guerreiro do Divino Amor de la Bienala de la Veneția va fi intitulat „Super Superior Civilizations” și va explora „diversele legături ale existenței noastre globalizate care au fost influențate de aspecte precum deformarea postcolonială”, potrivit anunțului făcut de organizatorii pavilionului. El face parte dintr-un proiect mai amplu al artistului, intitulat „Superficções”, care implică elemente digitale, instalații, filme și conferințe performative.

Artistul s-a născut la Geneva și este stabilit în prezent în Rio de Janeiro. Cu puține expoziții personale în CV-ul său, el va avea la Bienala de la Veneția una dintre primele sale expoziții majore.

Pavilionul elvețian se numără printre puținele pavilioane naționale care au fost anunțate până în prezent pentru Bienala de la Veneția din 2024. Julien Creuzet va reprezenta Franța, Pakui Hardware va reprezenta Lituania, iar Edith Karlson va reprezenta Estonia.

Adriano Pedrosa va organiza expoziția principală, care nu are legătură cu pavilioanele naționale, și este primul sud-american curator al celui mai important festival de artă din lume.

Foto: Lucrare din seria „Superficções” a lui Guerreiro do Divino Amor