Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekend
eugen craciun 3, galeria romana

Recomandările curatorial.ro pentru weekend

Curatorial recomandă pentru weekend-ul acesta expoziții în galerii din Capitală, dar și evenimentele din cadrul Romanian Design Week și cele în aer liber incluse în programul „Străzi deschise – București”, care se desfășoară în cinci zone pietonale în zona centrală a orașului – Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața George Enescu, Piața Universității, Bulevardul Unirii și Șoseaua Kiseleff.

În plus, până în luna august pot fi vizitate, la Palatul Dacia-România, cele cinci show-uri din Art Safari.

Eugen Crăciun, la Galeria Romană

Expoziția omagială a pictorului Eugen Crăciun (1922 – 2001) va putea fi vizitată la Galeria Romană până pe 31 mai.

Pe simeze se află lucrări reprezentative, picturi și tehnici mixte, din diferite perioade ale creației sale, cu tendințe care îl încadrau pe artist în realismul magic, în post-impresionism și în zona oniric-surrealistă.

Dintre zecile de lucrări de aici, unele sunt deja rezervate, însă cele disponibile la vânzare au prețuri cuprinse între 1.500 și 12.000 de lei.

Blind Five va deschide Galeria Verticală

Neconvenționala galerie Celula de Artă se extinde, permanent, cu Galeria Verticală ce va fi deschisă pe 21 mai în curtea Random Space (str. Popa Petre nr. 21).

Inaugurarea va fi marcată de un performance-experiment de blind live painting.

Blind Five reunește cinci dintre artiștii reprezentați de Celula de Artă – Alexandru Ștefan Răduță, Andreias Welther, Bogdan Negulescu, Gabriela Monica Tîrziu și Norica Ioana Popescu -, iar conceptul acțiunii artistice își propune, prin negarea vizualului și suprapunerea a cinci limbaje artistice diferite, fără a fi influențate între ele, realizarea unei singure lucrări.

Mai mulți artiști, în L’Année dernière à Malmaison

Dumitru Gorzo și Mircea Suciu se numără printre artiștii care expun în „L’Année dernière à Malmaison”, vernisată pe 21 mai, la /SAC.

Expoziția va cuprinde lucrări semnate de 12 artiști – Olivia Berckemeyer, Louisa Clement, Dumitru Gorzo, Gregor Hildebrandt, Adelina Ivan, Alicja Kwade, Haleh Redjaian, Henning Strassburger, Mircea Suciu, Philip Topovolac, Ambra Viviani și Thomas Zitzwitz – și este curatoriată de Alex Radu și Thomas Zitzwitz.

Ea va putea fi vizitată în perioada 21 mai – 27 iulie la /SAC @ Malmaison (Calea Plevnei 137C, etaj 2).

Alexandru Rădvan, la Muzeul „Nicolae Minovici”

Noi lucrări ale pictorului Alexandru Rădvan și un nou catalog monografic ce marchează perioada de creație 2014 – 2021 sunt prezentate la Muzeul „Nicolae Minovici” sub numele „Gânduri despre soare şi un mit” până pe 19 iunie.

Curator este Diana Dochia, iar în cadrul vernisajului din seara de 20 mai va fi lansat și catalogul monografic „Alexandru Rădvan. Mythical Flesh”.

„Gânduri despre soare şi un mit” este o expoziţie ce continuă preocupările artistului din ultimii ani, în care miturile şi mitologiile se dezvoltă organic ţesând o structură din ce în ce mai complexă între realitatea cotidiană şi universul personal al său.

Foto: expoziție Eugen Crăciun, la Galeria Romană. Credit: curatorial.ro