Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekend
amor fati

Recomandările curatorial.ro pentru weekend

Curatorial recomandă celor care rămân în București sau care ajung aici weekendul acesta să viziteze expoziții cu lucrări plastice realizate de tineri artiști, dar și una de fotografie care spune povești de prietenie a 30 de cupluri româno-germane.

NOI 2 | WIR 2 – Portrete româno-germane

Expoziția foto-documentară „NOI 2 | WIR 2 – Portrete româno-germane” cuprinde treizeci de povești de prietenie ale unor cupluri româno-germane relatate în fotografii ce sunt expuse la 2/3 Galeria, dar și online.

Expoziția, organizată de Goethe-Institut care marchează „30 de ani de prietenie și parteneriat româno-german în Europa”, își propune să promoveze poveștile personale ale unor cupluri autentice ce vorbesc despre istoria migrației reciproce dintre Germania și România.

„NOI 2 | WIR 2-Portrete româno-germane” face cunoscute povești de viață dintre oameni care au origini și naționalități diferite, însă care pot crea o simbioză perfectă în lumea în care trăiesc.

Expoziția poate fi vizitată până pe 21 iulie, de marți până vineri, între orele 16:00 – 21:00, și în weekend, între orele 12:00 – 21:00. Accesul este gratuit.

Instalații și articole vestimentare, la Muzeul „Minovici”

Expoziţia „Sentio”, care cuprinde lucrări de master și licenţă semnate de studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte București, este deschisă în Sala de conferinţe a Muzeului de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici”.

Lucrările care compun spaţiul expoziţional (panouri decorative, instalaţii artistice, articole și accesorii vestimentare prêt-à-porter) sunt realizate cu ajutorul tehnicilor convenţionale și neconvenţionale, specifice mediului textil contemporan.

Expoziţia, care vorbește despre importanţa simţurilor ȋn procesul de creaţie, despre empatia necesară, despre dorinţa a trăi ȋn armonie cu noi ȋnșine și cu ceilalţi, poate fi vizitată până pe 23 iulie.

O călătorie în lumea figurilor umane

Trei tinere artiste își expun lucrările la galeria El Deco sub titlul „Voyage Visage (A journey into the world of human faces)”. Adriana Borucka, Dana Ciucă și Flavia Popescu (flavism) invită fiecare în propria lume artistică.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 iunie, zilnic, între orele 12:00 și 22:00.

Figurine-gânduri, la Celula de Artă

Figurine create de Denis Nanciu, descrise ca ființe-gânduri, sunt prezentate în galeria-vitrină Celula de Artă.

Prima expoziție personală a lui Nanciu poartă numele „Amor fati” (foto) și este curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu.

Este vorba despre „douăzeci și trei de figuri, douăzeci și trei de gânduri sau douăzeci și trei de întrebări despre lume și rosturile ei, câte una pentru fiecare demon sau înger care îl bântuie sau vizitează pe artist”, după cum explică Demetrescu.

Creațiile lui Denis Nanciu sunt expuse aici până pe 9 iulie.

Pe lângă acestea, nu trebuie ratate Art Safari, cu cinci expoziții deschise de joi până duminică, până pe 7 august, expoziția „Eyelids”, cu lucrări de Felipe Cohen, deschisă recent la Gaep, „De la Cap Caliacra la Balcic. Itinerar plastic” la Muzeul Storck” și expozițiile din noul sezon al Muzeului Național de Artă Contemporană.