Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 31 martie – 2 aprilie
sorin ilfoveanu, expo, curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 31 martie – 2 aprilie

Artiști consacrați, precum Sorin Ilfoveanu și Horațiu Mălăele, dar și emergenți, români și străini, expun zilele acestea în galerii din București.

„Lumea fără timp” a lui Sorin Ilfoveanu

Sorin Ilfoveanu expune o serie de lucrări de maturitate artistică la galeria AnnArt din București.

„Lumea fără timp” readuce în atenție temele dominante ale artei lui Ilfoveanu și poate fi vizitată până pe 11 mai.

„Această lume clădită de artist în atelierul său, într-un limbaj plastic ce dozează înțelesuri arhaice cu înțelesuri noi, se relevă prin scene care prin narativul lor, prin mijloacele de expresie esentializate, îl fac pe Sorin Ilfoveanu inconfundabil”, se arată în prezentarea expoziției.

„Cercetare pentru mâine. Videodiorame”

Expoziția „Cercetare pentru mâine. Videodiorame” reunește lucrări realizate de 12 artiști și e deschisă la Rezidența9 până pe 20 aprilie.

Cuprinzând lucrări ale artiștilor Anca Benera & Arnold Estefan, Vanessa Gravenor, Gabriella Hirst, Sonja Hornung și Danielle Tognozzi, Nicoleta Moise, Sebastian Moldovan, Ania Nowak, Maryam Tafakory, Meghna Singh & Simon Wood, expoziția curatoriată de Larisa Crunțeanu este inclusă celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania.

Expoziția este o prezentare time-sensitive a unor lucrări video și instalații ce angajează metodologii documentariste pentru a chestiona și răspunde la o serie de probleme ridicate de moștenirea lăsată de generații trecute generațiilor noi.

Nuduri de Horațiu Mălăele

Actorul, regizorul și graficianul Horațiu Mălăele expune, la galeria Rotenberg-Uzunov din București, mai mult de douăzeci de nuduri din diferite perioade ale creației sale.

„Sunt lucrări din perioade diferite, sunt lucrări ce la un moment dat aveau o unitate tematică de care am vrut să mă ocup acum niște ani – se numea «Adam și Eva» -, am renunțat între timp. Deși au fost alese aleatoriu, expoziția este legată stilistic. E o stilistică liniară”, a declarat Horațiu Mălăele pentru curatorial.ro.

Expoziţia de la galeria Rotenberg-Uzunov poate fi vizitată până pe 19 aprilie.

Artă din izolare, la Galateca

„Carantina”, expoziție a artistului Liviu Stoicoviciu, curatoriată de Călin Dan, e deschisă la galeria Galateca până pe 21 aprilie.

Artistul prezintă cea mai recentă serie de lucrări realizate la începutul pandemiei, perioadă de izolare și introspecție. Liviu Stoicoviciu revine cu 35 de lucrări realizate în ultimii trei ani, pictură acrilic și marker pe pânză.