Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Record de vizitatori la a 11-a ediție Romanian Design Week
romanian design week

Record de vizitatori la a 11-a ediție Romanian Design Week

Romanian Design Week, cel mai mare festival multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, a înregistrat un număr record de vizitatori anul acesta, când a avut loc ediția cu numărul 11. Potrivit organizatorilor, mai mult de 85.000 de persoane au participat la festival, între 12 și 28 mai, și au vizitat atât expoziția centrală din Piața Amzei, realizată de Primăria Sectorului 1 împreună cu The Institute, cât și cele peste 100 de evenimente-conexe care s-au desfășurat în diverse zone din Capitală.

RDW Exhibition din Piața Amzei

RDW Exhibition, expoziția centrală din Piața Amzei, a prezentat publicului 162 de lucrări de design și arhitectură, care au fost văzute de peste 40.000 de persoane în clădirea din centrul Bucureștiului astfel reintegrată în circuitul urban.

Designul RDW Exhibition a fost semnat de Attila Kim Architects.

Expoziția a atras un număr record de public cu ocazia Nopții Muzeelor, când aproximativ 3.500 de vizitatori au ajuns în spațiul din Piața Amzei.

Experiență multi-senzorială și petreceri RDW

Printre atracțiile principale care au adus un vârf de vizitatori în Piața Amzei pe parcursul festivalului s-a numărat instalația interactivă „Echoes of Presence”, dezvoltată de Alina Rizescu, Bogdan Ștefănescu, Alin Tatu și Denis Flueraru, ce a oferit publicului o experiență multi-senzorială.

De asemenea, petrecerile din 20 și 27 mai, pe muzica Norzeatic și Quintă Spartă, respectiv HipHop La Feminin, MC Yallah și Debmaster, au atras un public numeros.

În premieră pentru RDW, publicul a admirat și expoziția „Young Design powered by Diploma”, care a reunit noua generație de artiști, arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară dedicată. În cadrul Creative Corner, vizitatorii s-au bucurat de expoziția „Circular Catalysts”, rezultatul colaborării între designeri, artiști și meșteșugari din România și Marea Britanie, realizată de British Council România în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Amenajarea spațiului pietonal, dar și a „Young Design powered by Diploma”, RDW Market și Creative Corner a fost realizată de BAZA. Deschidem Orașul.

În Piața Amzei a fost deschis și un târg de design românesc.

45.000 de persoane, în cartierele creative ale Bucureștiului

Anul acesta, formatul RDW Design GO! a inclus mai mult de 100 de evenimente-satelit din care publicul a putut alege.

De la expoziții la workshop-uri, ateliere, open doors, dezbateri și manifestări de tip bazar, mai mult de 45.000 de bucureșteni au putut explora manifestările cultural-creative și inițiativele diverse din patru zone ale Capitalei: Dorobanți-Floreasca, Ioanid-Icoanei, Cotroceni, respectiv Cartierul Creativ (zona din jurul Cișmigiului).

O altă atracție importantă a Romanian Design Week a fost Noaptea Studiourilor de Arhitectură, la care circa 3.000 de persoane au vizitat 16 studiouri de profil din București care și-au deschis birourile și spațiile de lucru.

Romanian Design Week ediția din 2024

Romanian Design Week pregătește deja următoarea ediție, care va avea loc în mai 2024. La fel ca în cazul ediției din acest an, lucrările prezentate în expoziția centrală a festivalului vor fi selectate în urma unui call de proiecte, care va fi anunțat începând cu luna septembrie a acestui an.

Pe lângă posibilitatea de prezentare în cadrul expoziției RDW, cele mai bune proiecte vor fi selectate pentru a fi promovate în galeria online de bune practici, de pe site-ul festivalului, într-un demers de recunoaștere a reperelor și evoluției semnificative a industriilor creative locale.