Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Regatul Unit a blocat temporar exportul unui tablou Poussin în valoare de 19 milioane de lire sterline
poussin, confirmation, arts council england

Regatul Unit a blocat temporar exportul unui tablou Poussin în valoare de 19 milioane de lire sterline

Guvernul britanic a blocat temporar exportul unui tablou de Nicholas Poussin care s-a aflat în țară mai bine de două secole și care este evaluat la 19 milioane de lire sterline.

Lucrarea, intitulată „Confirmation” (cca. 1637 – 1640), în care sunt reprezentați copii ce vin în fața unui preot pentru a fi împărtășiți, priviți de părinții lor, este scoasă la vânzare de un nobil britanic, al 11-lea duce de Rutland, David Manners, a relatat The Telegraph.

Un reprezentant al ducelui a spus că eventuala vânzare va permite mandatarilor entității care o deține să investească în conservarea averii familiei din Leicester.

Tabloul lui Poussin se află în Regat de 240 de ani

Poussin a creat „Confirmation” ca parte a seriei „The Seven Sacraments”, care prezintă diverse scene din creștinism. Lucrările au fost comandate de un savant din Roma și patron al artelor, Cassiano dal Pozzo. Lucrarea de față a trecut de la moștenitorii lui Dal Pozzo la o altă familie italiană proeminentă care a vândut-o la finalul secolului 18 unor strămoși ai lui Manners.

Tabloul se află în Regatul Unit de 240 de ani. Christopher Baker, expert la Comitetul de evaluare administrat de Arts Council of England și care supervizează exportul de lucrări de artă de importanță națională, a transmis că lucrările din serie au fost revoluționare pentru acea perioadă și că maniera în care au fost create a influențat mulți artiști care au urmat.

Blocarea temporară a exportului permite unei galerii sau unui muzeu să cumpere lucrarea, astfel ea să rămână în țară.

Cumpărătorul trebuie să ofere 19 milioane de lire sterline până pe 9 ianuarie 2023, când expiră decizia, iar proprietarul va putea primi oferte de la alți cumpărători.

Credit foto: Arts Council England