Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Retrospectivă Sedrick Huckaby în Austin, Texas

Retrospectivă Sedrick Huckaby în Austin, Texas

Deschisă pe toată durata ultimei jumatăţi de an 2021 la Blanton Museum of Art din Austin/ Texas, retrospectiva cunoscutului artist Sedrick Huckaby aduce în atenția publicului American și internațional portretistica sa impresionantă.

Cu predilecție afro-americane portretele sale XXL, de o expresivitate exacerbată, conferită atât de textura picturală în tușe suculente, foarte lucrată, cât și de dimensiunea monumentală stabilesc un fel de rezonanță imersiva a spectatorului cu pictura.

Artist de cert talent, Sedrick Huckaby este cunoscut în lumea mondenă mai ales ca profesorul de pictură al președintelui american George W. Bush. Despărțiți de convingerile politice divergente, dar legați de o mare amiciție ucenic- profesor, Huckaby aminteşte în interviuri cu simpatie și mândrie de progresele vădite ale elevului său al cărui portret îl expune cu acest prilej.

 

Citiţi integral: https://blantonmuseum.org/rotation/sedrick-huckaby/