Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  “Romantic și romantism. Diferiți d(o)ar împreună”, la Palatul Suțu

“Romantic și romantism. Diferiți d(o)ar împreună”, la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București invită publicul să viziteze, la Palatul Suțu, începând cu data de 20 octombrie, expoziția tematică „Romantic și romantism. Diferiți d(o)ar împreună”.

Expoziția evidențiază o parte îndepărtată de lume, aceea a unui cuplu, spune povestea romantismului dintre Ea și El, reflectează despre armonie, poposește asupra intimității spațiului comun, mariajului dintre activ și pasiv, dintre feminin și masculin, boem și autoritar. Rezultă un spațiu în oglindă, cu o zonă de mijloc, ce devine comună și polarizantă.

Este o reprezentare a diferențelor între ceea ce există în afara ușilor căminului și în spatele acestora, este spațiul în care se găsesc obiecte ce s-au colecționat, obiecte-dovezi de iubire, despre coexistența a două caractere diferite prin prisma preocupărilor ce le caracterizează personalitatea. Este întâlnirea a două personaje diferite, dar care-și găsesc o scenă comună – un mic univers – prin care “diferitul”, respectiv contrastul, îi aduce împreună.

Prin obiectele ce fac decorul acestei iubiri, publicul este invitat la interogare, la oglindirea propriei iubiri și, de ce nu, la cartografierea traseului avut între un început al poveştii și un posibil viitor” – a declarat Cristina Vasiliu, curator al expoziției, conservator în cadrul Muzeului Municipiului București.

Expoziția va putea fi vizitată la Palatul Suțu în perioada 20 octombrie – 28 noiembrie 2021.