Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Salonul de Primăvară al Artei Naive, la Bacău

Salonul de Primăvară al Artei Naive, la Bacău

Salonul de Primăvară al Artei Naive va debuta pe 25 martie la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu” din Bacău.

Evenimentul, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bacău în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu”, se va derula după un program conturat în jurul expoziției de pictură și al ceremoniei de decernare a premiilor celei de-a 31-a ediții a salonului.

Comisia de jurizare din acest an este alcătuită din: Olguța Pâțu, artist plastic, membru al UAPR – filiala Iași; Mari Bucur, artist plastic, membru al UAPR – filiala Bacău; sculptorul Gheorghe Zărnescu, în calitate de președinte al comisiei.

Juriul va decide asupra celor mai valoroase lucrări, dintre autorii nominalizați urmând să fie selectate și lucrările care vor fi răsplătite cu premiile acordate de cele două instituții organizatoare.

Mai mult de 140 de lucrări de artă plastică

Cea de-a 31-a ediție a salonului de artă naivă va prezenta mai mult de 140 de lucrări de artă plastică (pictură și sculptură), purtând semnătura a 65 de creatori din diferite județe ale țării – Bacău, Ilfov, Iași, Brăila, Galați, Vaslui, Suceava, Caraș-Severin, Dâmbovița, Bihor și Prahova.

Programul zilei de 25 martie 2022, care va începe la ora 13:00, cuprinde recitalul grupului instrumental din cadrul Ansamblului folcloric „Busuiocul” Bacău și alocuțiunile introductive ale reprezentanților instituțiilor organizatoare – Florin Zăncescu, director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bacău, și Alin Popa, coordonator serviciu Proiecte, Programe, Promovare, Patrimoniu – Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”.

Pentru anul 2022, programul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfășoară sub genericul „Trecut și Viitor – Paradigme ale Ființării”.