Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Şase statui „Venus din Milo” pentru a sărbători olimpismul în fața Palatului Bourbon din Paris
la beaute et le geste

Şase statui „Venus din Milo” pentru a sărbători olimpismul în fața Palatului Bourbon din Paris

Şase statui „Venus din Milo” viu colorate și-au ocupat locul în fața colonadei Adunării Naționale din Paris.

perbos

Denumită „La Beauté et le Geste”, lucrarea colorată a lui Laurent Perbos va rămâne aici pe durata Jocurilor Olimpice și a Zilelor Patrimoniului din 21 și 22 septembrie.

laurent perbos1

Spre deosebire de celebra statuie de la Luvru, aceste șase Venus au unul sau două brațe. Acest lucru le permite să țină în mână o rachetă, o placă de surf, o minge de baschet, un arc, mănuși de box sau o suliță.

De asemenea, artistul Laurent Perbos a apelat la ajutorul unor sportivi pentru a se asigura că figurile sale au gesturile potrivite – un reflex binevenit în momentul în care Parisul va primi milioane de fani ai sportului.

Aceasta „evidențiază incluziunea, o valoare centrală a olimpismului, prin intermediul culorilor care simbolizează egalitatea și respectul pentru toți”, precizează Adunarea Națională, adăugând că „Venus se opune imaginarului colectiv care asociază prea des sportul cu bărbații”.