Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sculptorul Florin Tamba expune la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud
florin tamba inward

Sculptorul Florin Tamba expune la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud

Sculptorul Florin Tamba, laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021, va expune o serie de lucrări la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud, începând cu 5 mai.

Expoziția „Inward” este organizată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea”.

„Florin Tamba face parte din categoria sculptorilor capabili să producă un iconis, să creeze forme vizuale cu semnificație, cu sens și energie estetică. Se strecoară o linie clasicizantă în univesul artei sale, o viziune admirativă a femininului ce descinde, prin continuitate, din proporția și suplețea formelor lui Praxiteles, până la cele ale lui Modigliani și Cindy Sherman. O tehnică asumată după modelul marilor maeștri și o atitudine constructivă a frumosului se manifestă ca o eliberare din capsula gândurilor nerostite și ne destăinuie o viziune originală, o remaniere a umanismului contemporan”, spune Vasile Duda, istoric de artă.

Florin Tamba este originar din Sălaj. Și-a început studiile în artă la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău (2004-2008) și le-a continuat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Sculptura (2008-2011). Tot aici a urmat și studiile universitare de master, la Facultatea de Arte Plastice, secția Sculptură.

„Principala temă de creație în jurul căreia am dezvoltat diferite concepte artistice a fost femeia. Femeia ca însemnătate în viața noastră, ca formă, ca principii și valori, femeia ca întreg și continuitate”, afirmă artistul.

Florin Tamba este membru al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Cluj-Bistrița.