Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sculptorul Michael Sandle și-a donat una dintre cele mai importante creații către Manx Museum
msandle asecondworldwarmemorial

Sculptorul Michael Sandle și-a donat una dintre cele mai importante creații către Manx Museum

Sculptorul britanic Michael Sandle a donat una dintre cele mai importante creații ale sale, „A Second World War Memorial”, către Manx National Museum.

Sculptura din bronz reprezintă un avion Lancaster care trece prin pereții unui buncăr, rămânând totuși intact. „A Second World War Memorial” a fost până acum împrumutată muzeului.

Considerat de reprezentanții instituției „între cei mai buni sculptori din lume”, Michael Sandle a spus că donează lucrarea sa în semn de recunoștință pentru că a crescut în Isle of Man, potrivit BBC.

Michael Sandle, născut în 1936 în comitatul Dorset, s-a mutat pe insulă în 1942 și a studiat la Douglas School of Art din 1951 până în 1954.

Decizia de a dona piesa a fost influențată, după cum a mărturisit, și „de faptul că sunt chiar bătrân acum”.

„Am vrut o casă bună pentru una dintre cele mai importante lucrări ale mele”, a adăugat el.

În colecția de artă a MNM se află și alte lucrări ale lui Sandle, inclusiv sculptura „Mahnmal”, desene și o gravură.

Directorul colecțiilor MNM, Kirsty Neate, a spus că muzeul beneficiază enorm de pe urma acestei donații, la fel și locuitorii Isle of Man, „care pot fi mândri că lucrarea lui se află în colecția națională”.

Foto: Manx National Museum