Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Sculpturi misterioase în cărţi, care ilustrează universul acestora – achiziţionate în licitaţie cu 50.000 de lire sterline

Sculpturi misterioase în cărţi, care ilustrează universul acestora – achiziţionate în licitaţie cu 50.000 de lire sterline

Autorul insolitelor creaţii este necunoscut dar, pentru că inspiraţia sa a fost literatura scoţiană, fondurile strânse vor fi donate către Scottish Book Trust, care are ca scop accesul liber la lectură, arată BBC.

Licitaţia a fost organizată de către Lyon and Turnbull.

O sculptură în hârtie care este inspirată de cartea de aventuri a lui Robert Louis Stevenson, “Comoara din insulă” a fost adjudecată cu cel mai mare preţ, 13.000 de lire. Lucrarea inspirată de “Peter Pan”, de JM Barrie, a fost cumpărată cu 12.000 de lire, iar “Tam O’Shanter”, de Robert Burns, cu 10.000 de lire. De asemenea, scuptura inspirată de “Whisky Galore”, de Compton Mackenzie a fost cumpărată cu 9.000 de lire, iar cea inspirată din romanul lui Alasdair Gray, “Lanark”, cu 6.500 de lire.

Reprezentantul Scottish Book Trust, Marc Lambert, a mărturisit că este încântat de rezultatul licitaţiei.

Respectivele sculpturi în cărţi au fost comisionate în urmă cu 10 ani de către Scottish Book Trust, pentru a marca primul An al Cărţii în Scoţia. Creatorul misterios a atras atenţia publicului când a plasat în secret lucrările în mai multe spaţii culturale din Edinburgh.

Credit foto: Stewart Attwood/ Lyon and Turnbull