Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sharon Stone expune o serie de picturi într-o galerie din Connecticut
sharon stone, chichi ubina courtesy c. parker gallery

Sharon Stone expune o serie de picturi într-o galerie din Connecticut

Actrița americană Sharon Stone, care a reînceput să picteze în urmă cu trei ani, expune o serie de lucrări la C. Parker Gallery din Greenwich, Connecticut.

„Pur și simplu intru într-un fel de transă”, a declarat Sharon Stone despre practica sa zilnică, într-un interviu acordat CNN.

Expoziția intitulată „Welcome to My Garden”, după una dintre cele 19 lucrări prezentate, e deschisă până pe 3 decembrie la C. Parker Gallery.

„Planeta este grădina noastră”, a spus Stone despre simbolismul lucrării. „Cred că mulți oameni nu respectă planeta, pretinzând că nu există schimbări climatice, că nu există o criză climatică de mediu. Și (ei cred) că dacă o ignoră, va dispărea”.

Multe dintre lucrările din expoziție se bazează pe probleme sociale, precum și pe experiențe personale. „Am creat aceste lucrări pentru a înțelege esența creativității pure care vine din adevărul din inimă. Pentru a renunța la zgomotul, la judecățile și la poluarea atracțiilor noastre sociale”, a adăugat ea.

Sharon Stone a început să picteze în copilărie, fiind învățată de mătușa ei, Vonne, care era artistă și care a realizat mai multe picturi murale în casa familiei. A studiat pentru scurt timp arta la Universitatea Edinboro din statul ei natal, Pennsylvania, înainte de a renunța la școală pentru a începe să facă modeling și actorie la sfârșitul anilor 1970. A primit cadou o trusă de pictură în timpul carantinei impuse în contextul pandemiei de Covid-19 și asta a determinat-o pe Stone să creeze, apoi și-a transformat o casă de oaspeți de pe proprietatea sa din Los Angeles în studio. În prezent, dedică mai multe ore pe zi picturii. La începutul acestui an, a organizat prima sa expoziție în Los Angeles, la Allouche Gallery.

Credit foto: ChiChi Ubina / C. Parker Gallery