Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Show Louis Vuitton – Modă și artă, în curtea Muzeului Luvru
scena, louis vuitton, show, primavara vara 2023

Show Louis Vuitton – Modă și artă, în curtea Muzeului Luvru

Artistul francez Philippe Parreno, cunoscut pentru instalații de mari dimensiuni, a conceput scena pentru prezentarea Louis Vuitton din cadrul Săptămânii Modei de la Paris.

O instalație monumentală în forma unei flori a fost amplasată în curtea Muzeului Luvru. A fost construită din panouri de nailon roșu pentru a lua formă circulară, iar în cel mai înalt punct avea 27 de metri.

Pentru această instalație, el a colaborat cu scenograful James Chinlund și cu Nicolas Ghesquière, directorul de creație pe segmentul de vestimentație feminină al casei de modă franceze.

Perreno a spus că, pentru această instalație, a fost inspirat de circ și de filme horror clasice. El a explicat pentru Times că a folosit draperii roșii și oglinzi pentru a crea o atmosferă ca de carusel.

Modelele care au purtat creațiile lui Ghesquière, ornate cu fermoare uriașe, au defilat în cerc pe scena lui Parreno.

louis vuitton, primavara vara 2023

Louis Vuitton, primăvară-vară 2023

Ghesquière a spus că designul de carnaval al lui Parreno reflectă modul „nomad” reprezentat de regulă de săptămâni ale modei, pentru care oameni din diverse colțuri ale lumii ajung în orașele principale.

Parreno nu a fost singurul artist care a luat parte la Săptămâna Modei de la Paris.

Artistul spaniol Santiago Sierra, cunoscut pentru creații performative controversate, a conceput un podium încărcat cu noroi pentru prezentarea Balenciaga, din care a făcut parte rapperul Ye.

Pe de altă parte, artistul japonez Yoshitomo Nara a colaborat cu Stella McCartney pentru prezentarea din fața Centrului Pompidou. Cei doi au creat hainele pentru colecția primăvară-vară 2023 și artistul a conceput și pista colorată divers pe care au defilat modelele.