Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  State of Emergence – 20 de artiști internaționali, expuși de Galeria Catinca Tăbăcaru la New York
alaa mansour

State of Emergence – 20 de artiști internaționali, expuși de Galeria Catinca Tăbăcaru la New York

„State of Emergence”, curatoriată de Lesia Kulchynska și Catinca Tabacaru, reunește lucrări realizate de 20 de artiști ucraineni și internaționali, care vor fi expuse la New Art Dealers Alliance din Lower East Side din Manhattan (New York), începând cu 20 octombrie.

Expoziția îi reunește pe Alaa Mansour, Anatoliy Belov, Borys Kashapov, Katia Lesiv, Katia Lysovenko, Katya Grokhovsky, Ksenia Hnylytska, Lesia Vasylchenko, Luba Drozd, Maria Kulikovska, Nikita Kadan, Nona Inescu, Oksana Kazmina, Palliative Turn, Rachel Monosov, Slinko, Terrence Musekiwa, Yulia Krivich, Xavier Robles de Medina, UkraЇnaTV.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Institutul Ucrainean și va putea fi vizitată în perioada 21 octombrie – 10 decembrie 2023.

Pornind de la războiul ruso-ucrainean, curatoarele Lesia Kulchynska și Catinca Tabacaru se concentrează asupra situațiilor de urgență în curs de desfășurare din întreaga lume și asupra viitorului lor posibil, bazat pe tehnologie. Expoziția plasează artiști din Europa, Israel, Liban, Surinam, Statele Unite și Zimbabwe în conversație cu artiști ucraineni.

Acest capitol newyorkez al „State of Emergence” este al treilea în colaborarea dintre Kulchynska și Tabacaru. A început cu o expoziție a artiștilor ucraineni în spațiul din București al Galeriei Catinca Tabacaru, care a fost deschisă la 50 de zile după ce Rusia a început invazia Ucrainei, în februarie 2022. „Chapter One/ Capitolul Unu” a reunit treisprezece artiști, dintre care opt trăiau încă în Ucraina în ziua deschiderii expoziției. Lucrările au fost primele impresii, pline de emoție și mecanisme de adaptare pe termen scurt. În același an, „Chapter Two/ Capitolul Doi” a fost montată la Galeria Sandwich din București ca o explorare și redescoperire făcute de cinci artiști a istoriilor lor personale și comune șterse de violența Rusiei în ultimele secole.

Foto: Alaa Mansour, „Dreaming of the End and the Ultimate Triumph”, 2023 – video still