Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
The Burrell Collection din Glasgow, redeschis în 2022

The Burrell Collection din Glasgow, redeschis în 2022

Emblematicul muzeu The Burrell Collection din Glasgow va fi redeschis în martie 2022, după o serie de lucrări de renovare și transformare a clădirii monument istoric din capitala scoțiană.

Compania John McAslan + Partners a colaborat cu muzeul pentru a aduce schimbări clădirii cu scopul de a pune în valoare mai bine colecția unică și de a îmbunătăți sustenabilitatea, flexibilitatea și accesibilitatea muzeului.

Lucrările au durat ceva mai mult de cinci ani și au costat 68 de milioane de lire sterline. Intervențiile JMP au dus la o mai mare deschidere a clădirii, permițând și o extindere cu 35% a spațiului de expunere a colecției și acces la obiecte e nu au fost văzute mai multe decenii.

The Burrell Collection – artefacte vechi de 4.000 de ani

John McAslan, președinte executiv al John McAslan + Partners, a spus că The Burrell Collection este una dintre cele mai de seamă clădiri culturale ale timpului său din Regatului Unit, parte a patrimoniului arhitectural al Scoției și o atracție unică și populară.

„Clădirea renovată va oferi generațiilor viitoare experiențe îmbogățite ale acestei colecții de artă și artefacte de peste 4.000 de ani recunoscute în lume, într-un mediu muzeal care va întâmpina milioane de vizitatori în cadrul frumoaselor împrejurimi date de Pollok Country Park”, a spus McAslan.

Având la bază colecția lui William Burrell donată orașului în 1944, The Burrell Collection a fost inaugurat în 1983 și a fost un semn că Glasgow are ambiția de a își reinventa imaginea în lume. În 1990, orașul a primit titlul de Capitală Europeană a Culturii, iar acum este unul dintre locurile ce trebuie vizitate.

„Redeschiderea The Burrell Collection va stârni un interes nou cu privire la oraș și la lucrările de artă de importanță mondială”, a adăugat consilierul David McDonald, președinte al Glasgow Life și lider delegat al Glasgow City Council.

Credit foto: www.mcaslan.co.uk