Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Tițian. Imperiul culorii”, de Ziua Cinematografelor, la MNAR
tițian, documentar, mnar

„Tițian. Imperiul culorii”, de Ziua Cinematografelor, la MNAR

Filmul documentar „Tițian. Imperiul culorii”, regizat de Giulio Boato și Laura Chiossone, va fi proiectat în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României pe 22 septembrie, de la ora 19:00, cu ocazia Zilei Cinematografelor.

Documentarul cartografiază viaţa și opera prolifică a artistului venețian. Experţi internaţionali, critici şi artişti contemporani descriu atât stilul, temperamentul şi ambiţiile maestrului, cât şi orașul Veneţia, care a reprezentat pentru Tițian fundamentul „imperiului culorii”. Câștigând simpatia papilor şi împăraţilor cu lucrările sale emblematice, Tițian a devenit unul dintre artiştii reprezentanți ai Renaşterii italiene. Un talent extraordinar şi un antreprenor strălucit, inovator atât în lucrările sale, cât şi în comercializarea acestora, Tițian a fost pictorul oficial al Republicii veneţiene, dar şi un artist căutat de cele mai bogate şi faimoase Curţi din Europa.

„În cel de-al doilea an în care se organizează Ziua Cinematografelor, MNAR oferă atât publicului larg, cât și pasionaților de film, un spațiu de întâlnire între artele plastice și cinematografie prin proiecția filmului «Tițian. Imperiul culorii»”, a transmis Călin Stegerean, director general MNAR.

Biletele, în valoare de 30 de lei, pot fi cumpărate doar online, de pe happycinema.ro.