Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un nou film pictat de la creatorii „Loving Vincent”
the peasants, film

Un nou film pictat de la creatorii „Loving Vincent”

Un nou film pictat semnat de creatorii lungmetrajului „Loving Vincent”, nominalizat la Oscar în urmă cu șase ani, este „În numele pământului/ The Peasants”, adaptare a romanulului „Țăranii”, de W.S.Reymont, laureat al premiului Nobel pentru Literatură în 1924, și va putea fi văzut în cinematografele românești începând cu 23 februarie.

Filmul, combinație de animație și live-action, a fost propunerea Poloniei pentru nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar din acest an.

Sinopsis

Acțiunea este plasată la sfârșitul secolului al XIX-lea, într-un un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat. Dar ea este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, și, pentru a trăi această iubire, tânăra va încălca toate regulile și standardele sociale ale vremii.

O sută de pictori au realizat 40.000 de cadre

Regizorii DK Welchman (Dorota Kobiela) și Hugh Welchman și-au propus să aducă în fața publicului, într-un mod impresionant din punct de vedere vizual, emoțiile și drama pe care Reymont le ilustrează în romanul său.

„Am știut imediat că este o capodoperă. De același calibru ca opera lui Charles Dickens, Thomas Hardy, Émile Zola. Țăranii au fost coloana vertebrală a societății timp de peste o mie de ani în Europa, până la revoluția industrială și nu numai. Am fost încântat de ideea de a aduce această lucrare grozavă în fața unui public din afara Poloniei”, spune regizorul Hugh Welchman într-un comunicat.

Mai mult de 100 de pictori au realizat aproximativ 40.000 de cadre pictate intergral în ulei, folosind aceeași tehnică de animație pictată devenită cunoscută cu filmul „Loving Vincent”, despre viața lui Vincent van Gogh.

Principalii artiști care au inspirat pelicula au fost Józef Chełmoński, Ferdynand Ruszczyc, Jan Stanisławski, Julian Fałat, Leon Wyczółkowski, Piotr Michałowski, Jules Breton și Jean-Francois Millet.

„Am vrut să arătam ce poate face tehnica noastră de animație pictată în film. A da viață unui roman de 1.000 de pagini mi s-a părut o nouă provocare și o oportunitate de a arăta că poate funcționa și din punct de vedere emoțional. «The Peasants» este la o scară cu totul diferită de «Loving Vincent». Avem dansuri și bătălii. Construcția fiecărui cadru s-a dublat, din cauza stilului mai realist și a mișcărilor dinamice ale camerei pe care le folosim în acest film”, spune DK Welchman.