Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un nou Muzeu Rodin, imaginat de arhitectul Fernando Menis, își va deschide porțile în Tenerife
muzeu rodin tenerife

Un nou Muzeu Rodin, imaginat de arhitectul Fernando Menis, își va deschide porțile în Tenerife

Arhitectul spaniol Fernando Menis a imaginat viitorul Muzeu Rodin din Tenerife, ascuns în parcul cultural și vegetal emblematic al insulei.

Va fi al doilea muzeu dedicat sculptorului francez din Europa după cel de la Paris, rue de Varenne.

Plămân verde

Viitorul muzeu va fi situat în Parcul Cultural Viera y Clavijo, în inima urbană a Santa Cruz de Tenerife, un spațiu cultural și peisagistic emblematic al insulei.

Construit ca un complex cultural la începutul secolului XX de arhitectul Mariano Estanga și inginerul José Rodrigo Vallabriga, parcul este alcătuit dintr-un teatru, acum grav deteriorat, o biserică neogotică, catalogată drept bun de interes cultural al Insulelor Canare, și un vast spațiu verde în care cresc bijuterii botanice precum o imensă Ceiba.

Crearea Muzeului Rodin din Tenerife va permite Parcului Cultural Viera y Clavijo să-și recapete o nouă viață.

Biserica va fi renovată, iar parcul va fi mărit pentru a crea un „plămân verde” în orașul Santa Cruz de Tenerife. Proiectul va urma, de asemenea, filosofia „Kilometrul Zero”: pentru renovarea acestui loc vor fi folosite doar materiale locale, meșteri și companii.