Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Rodin din Paris a renunțat la planul de a construi o filială în orașul Santa Cruz de Tenerife
rodin canare

Muzeul Rodin din Paris a renunțat la planul de a construi o filială în orașul Santa Cruz de Tenerife

Muzeul Rodin din Paris a renunțat la planul de a construi o filială în orașul Santa Cruz de Tenerife, în Insulele Canare. Propunerea a fost criticată în această țară din cauza costului de 16 milioane de euro (aproximativ 17 milioane de dolari) și a lipsei unei legături istorice între sculptor și zonă.

Reprezentanții centrului muzeal dedicat celebrului sculptor francez au anunțat oficial la începutul acestui an renunțarea la acest proiect finanțat din bani publici, în contextul numeroaselor critici formulate de mai mulți experți din sectorul cultural, artistic și academic din Insulele Canare.

Acest lucru a fost anunțat într-o scrisoare semnată de directoarea Muzeului Rodin din Paris, Amélie Simier, adresată lui José Manuel Bermúdez, primarul capitalei Tenerife și unul dintre principalii apărători ai proiectului.

Bermúdez a transmis că regretă „pierderea acestei oportunități” și a subliniat că grupurile de opoziție „nu sunt la înălțimea a ceea ce orașul și municipalitatea au nevoie pentru a-și planifica viitorul”, deoarece „încearcă în mod continuu să boicoteze, unul după altul, proiectele pentru oraș”.