Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un serial bazat pe viața și creația artistei Frida Kahlo, în pregătire

Un serial bazat pe viața și creația artistei Frida Kahlo, în pregătire

Un serial bazat pe viața și creația artistei mexicane Frida Kahlo este pregătit de cei care administrează patrimoniul pictoriței și de o companie de producție din Statele Unite.

Frida Kahlo (1907 – 1954) a fost subiectul mai multor filme, scurtmetraje, lungmetraje biografice și documentare. Cea mai cunoscută interpretare a artistei a fost dată de actrița Salma Hayek în filmul „Frida” (2002), regizat de Julie Taymor, premiat cu Oscar.

Familia Fridei Kahlo, reprezentată de Frida Kahlo Management, a încheiat un parteneriat cu fondatorii BTF Media, Ricardo Coeto și Francisco Cordero, și cu Hector Martinez, co-producător executiv, pentru a realzia un serial inspirat de emblematica artistă.

Serialul va căuta să o arate pe Frida Kahlo așa cum nu a mai fost văzută, a precizat strănepoata ei, Mara Romeo Kahlo, citează Variety. „Scopul este să prezentăm o perspectivă unică bazată pe ceea ce știe familia ei despre ea și să arătăm cum și-a trăit cu adevărat viața”. Mai multe detalii urmează să fie anunțate.