Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Vacanță la Art Safari Kinder – Ateliere de desen și pictură cu tema „Dragoste”
art safari kinder (1)

Vacanță la Art Safari Kinder – Ateliere de desen și pictură cu tema „Dragoste”

Art Safari Kinder, programul educațional unde arta este explicată pe înțelesul copiilor, este deschis toată vara pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani și cuprinde ateliere de desen, pictură și pictură pe tricou, inspirate de tema acestei ediții, „Dragostea”, cursuri intensive de artă și tururi ghidate în expozițiile Art Safari Love Edition, pe un traseu redesenat.

Activitățile se desfășoară de joi până duminică, până pe 10 septembrie, la Palatul Dacia-România din strada Lipscani 18-20. Programul complet poate fi consultat pe artsafari.ro.

Temele atelierelor sunt inspirate din expozițiile acestei ediții – de la portretele personajelor celebre din colecţia The National Portrait Gallery, Londra, până la artă românească semnată de Constantin Artachino și Ion Alin Gheorghiu.

Portrete în tempera sau acuarelă, dar și în stil cubist

Inspirați de Constantin Artachino (1870 – 1954), maestru al portretului și peisajului atras de lumea orientală și balcanică, copiii își vor dezvolta imaginația și vor realiza, în tempera sau acuarelă, variate portrete, naturi statice și peisaje, în cadrul atelierelor de pictură.

La atelierele de desen, ei își vor exersa îndemânarea, răbdarea, motricitatea fină, atenția la detaliu și vor afla informații interesante despre tehnici diferite de desen ȋn creion, cărbune sau pastel inspirați din operele marilor maeștri, precum Leonardo da Vinci și Albrecht Dürer.

Pictura pe tricou solicită atenție sporită și îndemânare din partea copilului și îi oferă bucuria de a putea purta un obiect vestimentar personalizat chiar de el. Toate materialele necesare sunt incluse în prețul atelierului: tricouri disponibile în toate mărimile, culori, pensule, modele. De asemenea, atelierul „În luma lui Picasso” propune prin tehnici de desen și pictură realizarea unui portret ȋn stil cubist, inspirat din lucrările lui Pablo Picasso.

Cursuri intensive de pictură și desen

Copiii au posibilitatea să facă și cursuri intensive de pictură și desen, la Art Safari Kinder School (opțiuni: 4 şedinţe, 5 ședințe, 10 ședințe). Cursurile intensive de pictură (4, 5 sau 10 ședințe) sunt dedicate marilor pictori români: Tonitza, Luchian și Grigorescu.

În atelierul Tonitza, copiii vor picta în laviuri, iar în cadrul atelierului Luchian, vor învăța să picteze flori. În atelierul dedicat lui Nicolae Grigorescu, vor picta peisaje. Toate materialele necesare sunt incluse în preț, iar operele realizate vor putea fi luate acasă.

Brâncuși, în cursuri intensive de desen

Cursurile intensive de desen (4, 5 sau 10 ședințe) se concentrează pe opera lui Constantin Brâncuși, care a reușit să surprindă esența lucrurilor.

Aceste ateliere îi vor învăța pe copii să deseneze în diverse tehnici, inspirați atât de opera marelui artist Brâncuși, cât şi de a altor maeştri. Astfel, își vor dezvolta inteligența spațial-vizuală, motricitatea fină și spiritul creator.

„Atelierele noastre încep cu un tur ghidat prin expozițiile Art Safari Love Edition, pe un traseu redesenat pentru copii, în care se pot bucura și de instalațiile luminoase și tablouri colorate. După ce descoperim secretele din spatele picturilor, ne întoarcem în sala de curs, unde avem liber la distracție și creativitate. Punem în aplicare tot ce am învățat despre culori, forme și texturi la atelierele de artă”, spune Maria Munteanu, coordonator programe educaționale Art Safari.

Prețuri și program Art Safari Kinder

Prețul unui atelier individual este de 120 de lei, iar durata este de 1 oră. Cursurile intensive de pictură și de desen includ un tur ghidat în Art Safari, iar prețurile diferă în funcție de numărul de ședințe – 4 ședințe (440 lei),  5 ședințe (550 lei), 10 ședințe (1.000 de lei).

Orarul activităților este disponibil pe site-ul Art Safari.

Art Safari Love Edition

Art Safari găzduiește în cadrul sezonului de vară 4 expoziții ample – premiera națională a expoziției „Love Stories” de la National Portrait Gallery din Londra, care prezintă portrete ale unor cupluri celebre, printre care John Lennon și Yoko Ono, Elizabeth Taylor și Richard Burton, o expoziție dedicată maestrului Constantin Artachino (1870 – 1954), realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, cu o scenografie semnată de Cosmin Florea, o expoziție dedicată unuia dintre cei mai importanți artiști postmoderni ai României, Ion Alin Gheorghiu (1929 – 2001), cu text curatorial semnat de Andrei Pleșu, dar și o lume de basm vs o scenă SF cu zombie într-o expoziție de artă contemporană ce reunește doi artiști cu viziuni opuse, Ondine și Baraka, curator: Ruth Hibbard (Victoria and Albert Museum, Londra).

În toamnă, Art Safari va organiza „Bags: Inside Out” – o expoziție de genți emblematice din colecția muzeului regal Victoria and Albert din Londra.

Program (până pe 10 septembrie 2023): joi – duminică, 12:00 – 21:00; Night Tours – în fiecare vineri și sâmbătă, 22:00 – 01:00.

Biletele pot fi achiziționate online sau direct de la intrare.