Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Vânzări de peste 2,7 milioane de lire sterline, într-o licitaţie dedicată desenelor create de mari artişti
sothebys

Vânzări de peste 2,7 milioane de lire sterline, într-o licitaţie dedicată desenelor create de mari artişti

Licitaţia dedicată desenelor create de mari artişti ai şcolii clasice organizată pe 6 iulie de casa Sotheby’s a avut încasări de peste 2,7 milioane de lire sterline.

Vedetele licitaţiei au fost două desene atribuite asistentului lui Leonardo da Vinci, Giovanni Antonio Boltraffio. Una dintre opere este portretul lui Ioan Botezătorul, care a fost adjudecat la preţul de 189.000 de lire sterline. Modelul ar fi fost cel din capodopera „Cina cea de de Taină” realizată de Leonardo da Vinci.

Evenimentul a adus un omagiu spiritului creatorilor din acea perioadă – cel al aventurii, de a părăsi spaţiile familiare, pentru a explora necunoscutul, atât artistic, cât şi personal. Această aventură a dat naştere unor opere excepţionale, realizate pe hârtie, care sunt rezultat al influenţei marilor maeştri şi al spiritului liber, asumat de artişti, în acea perioadă.

Credit foto: Sotheby’s