Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Washing the Guilt Away”, expoziţie de sculptură care explorează ideea de vină, la Mobius Gallery
mobius gallery bădărău

„Washing the Guilt Away”, expoziţie de sculptură care explorează ideea de vină, la Mobius Gallery

„Washing the Guilt Away”, expoziţia de sculptură semnată de Cătălin Bădărău, care explorează de această dată ideea de vină, va fi vernisată pe 9 iunie, la Mobius Gallery din Bucureşti.

O senzaţie construită social

Doctor în arte plastice şi decorative, Cătălin Bădărău cercetează, în acest nou proiect, anatomia uneia dintre cele mai complicate senzaţii pe care oamenii le trăiesc. Asemenea acesteia, operele sale sunt brute, sensibile şi viscerale. Deşi oamenii nu se nasc cu ideea de vină, aceasta este imprimată în ADN-ul nostru social prin educaţie, prin mimetism şi devenim cu timpul vectori prin care această vină se perpetuează.

Sculptorul nu are ca intenţie eliberarea de povara senzaţiei de vină. Operele sale sunt mai degrabă puncte de start pentru o conversaţie pe o temă care trebuie evaluată constant. Marea întrebare este legată de ideea dacă putem trăi fără vină.

Expoziţia este deschisă până pe 10 iulie.