Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Zilele Sculpturii București, la prima ediție
zilele sculpturii bucuresti

Zilele Sculpturii București, la prima ediție

Prima ediție a evenimentului Zilele Sculpturii București, platformă de dialog și promovare pentru patrimoniul cultural, va avea loc în perioada 16 – 18 aprilie la Combinatul Fondului Plastic.

În fiecare an, pe 18 aprilie este marcată Ziua internațională a monumentelor și siturilor – instituită de UNESCO și organizată anual de Comitetul Internațional al Monumentelor și Siturilor (ICOMOS). Aceasta zi este dedicată promovării patrimoniului cultural cu toate aspectele ce le cuprinde: de la diversitate și relevanță la vulnerabilitate și acțiuni de protecție și conservare.
În jurul acestei săbători a fost creat evenimentul Zilele Sculpturii București, ce include mai multe activități adresate iubitorilor de artă și cultură, în special celor pasionați de sculptura monumentală și de monumentele de for public.

Obiectivele evenimentului sunt de a aduce în atenția publicului un tip de patrimoniu urban adesea ignorat – sculptura monumentală, prezentă în oraș prin monumentele de for public, și de a promova sculptura și sculptorii români și nu numai.

Treizeci și unu de artiști români de renume vor prezenta lucrări în cadrul expoziției de sculptură contemporană #perspectiva 31. Rolul monumentelor de for public va fi dezbătut în cadrul mesei rotunde „Monumentele din București”. Evenimentul promovează artiștii în formare, prin concursul de modelaj „Sculptori pentru viitor”, dedicat elevilor de la licee de profil, „Dimitrie Paciurea” și „Nicolae Tonitza”.

Accesul este liber.